Организација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети Николе
+389 32 444 620
Свети Николе, Македонија

Проекти

Вклучени млади, силни заедници

Времетраење на проектот: 01/09/2022 – 30/06/2023 Локација: Општина Свети Николе Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе Главна цел: Придонес кон креирање на овозможувачка околина за активно вклучување на […]
Повеќе детали

Не си сам/а – канцеларија за бесплатна правна помош и психо-социјална поддршка 2

Времетраење на проектот: 01/08/2022 – 31/01/2024 Локација: Општина Свети Николе/Вардарски Плански Регион Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе Главна цел: Да се обезбеди полесен пристап до правда за […]
Повеќе детали

Проект: Продолжуваме заедно во борба против ракот на дојка

Времетраење: 01.01.2022– 31.12.2022 Локација: Свети Николе Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе Главна цел: Зајакнување на самодовербата на жените од групата. Посета и разговори со новозаболените жени полесно […]
Повеќе детали

Родова перспектива на потребите, политиките и буџетот на општина Пробиштип

Локација: општина Пробиштип Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе Главна цел: Да се придонесе кон градење на интегративни родово сензитивни локални програми Специфични цели: 1. Да се унапредат […]
Повеќе детали

Јаки жени, ја јакнат заедницата – II

Времетраење: 01/01/2021 – 31/12/2023 Локација/Регион: Вардарски плански регион (рурални средини: Горобинци, Иванковци, Корешница, општина Кавадарци, Неготино, Велес, Демир Капија, Свети Николе), Источен плански регион (општина Штип, Кочани, Виница, Делчево, Берово). Имплементатор: Организација […]
Повеќе детали

Проект: Заедно во борба против ракот на дојка – 2

Времетраење: 01.01.2021-31.12.2021 Локација: Свети Николе Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе Главна цел: Зајакнување на  самодовербата на жените од групата за самопомош и новозаболените жени за полесно прифаќање на […]
Повеќе детали

Проект: Институционализирање на квалитетни сервиси за рехабилитација и интеграција на жени жртви на насилство

Институционализирање на квалитетни сервиси за рехабилитација и интеграција на жени жртви на насилство Времетраење: 01.01.2021 – 31.12.2021   Локација: Општина Свети Николе Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе […]
Повеќе детали

Проект: Не си сам/а – канцеларија за бесплатна правна помош и психосоцијална поддршка

Не си сам/а – канцеларија за бесплатна правна помош и психосоцијална поддршка Времетраење: 01.10.2020 – 30.09.2021 Локација: Општина Свети Николе/Вардарски Плански Регион Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе […]
Повеќе детали

Проект: Транспарентноста како политика за градење доверба

Транспарентноста како политика за градење доверба Времетраење: 01.06.2020 – 31.08.2020 Локација:  Свети Николе Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе Главна цел: Да се подобри и унапреди транспарентноста и […]
Повеќе детали

Проект: Заедно во борба против ракот на дојка

Времетраење: 01.01.2020 – 31.12.2020 Локација: Свети Николе Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе Главна цел: Зајакнување на самодовербата на жените од групата за самопомош и новозаболените жени за […]
Повеќе детали

Проект: Јаки жени ја јакнат заедницата

Јаки жени ја јакнат заедницата Времетраење: 01/09/2019 – 31/12/2020 Регион: Вардарски регион (с.Горобинци – општина Свети Николе, с.Иванковци – општина Велес с.Корешница – општина Демир Капија) Имплементатор: Организација на жените на […]
Повеќе детали

Проект: Заедно да го победиме ракот и придонесеме за поквалитетен живот на групата за самопомош 3

Заедно да го победиме ракот и придонесеме за поквалитетен живот на групата за самопомош 3 Времетраење: 01.01.2019 – 31.12.2019 Локација:  Свети Николе Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе […]
Повеќе детали

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен