Не си сам/а Обезбедуваме полесен пристап до правда за жени и девојки од маргинализирани групи од општина Свети Николе и околината преку ефективно и достапно спроведување на Законот за бесплатна правна помош. ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ Никој не може да направи се,
но секој може да направи
нешто
Организација на жените на Општина Свети Николе. ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Целиме кон почитување и
унапредување на човековите
права, со акцент на
правата на жените
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Подобра и поквалитетна
здравствена заштита е во
интерес на секого
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Младите се двигатели и
креатори на промените во
заедницата
Ние работиме на надоградување на Вашите знаења и вештини преку разни форми на неформално образование. ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Тука сме за тебе

Зборувај отворено за своите проблеми во сигурна околина. Тука сме да ти овозможиме бесплатна психосоцијална и правна помош.

Организација на жените

на Општина Свети Николе
За нас

Ние сме посветени на нашите цели

Визија

ОЖОСВН е водечка сила на женското и граѓанското движење која создава позитивни промени во општеството и придонесува за општа благосостојба на сите
граѓани.

Мисија

ОЖОСВН активно работи за подобар квалитет на живот на граѓаните и граѓанките и почитување на човековите права со акцент на правата на жените и девојките.

Здравствена програма

Како најголеми приоритети во оваа програма се заштитата, превенцијата и унапредувањето на здравјето примарно кај жените и девојките, но и кај општата популација, како и посветена грижа за себе и сопственото ментално и физичко здравје.

Програма за деца и млади

Програмата за деца и млади постои и функционира во рамките на ОЖОСВН од 2001 година и претставува продолжување на Вавилон центарот кој функционираше во рамките на ОЖОСВН во периодот 2001-2006 година.

Човекови права

Програмата за човекови права има за цел да придонесе кон промовирање и почитување на човековите права со акцент на правата на жените, елиминирање на сите форми на дискриминација и насилство врз жените, како и поголема родова еднаквост.
1 +
Завршени проекти
1 +
Опфатени лица
1 +
Членови/ки на организацијата
1 +
Години работење
Статистика

Статистички податоци за организацијата

Податоци од финансиските извештаи за работењето на организацијата низ годините.

Анкета

Вашето мислење ни значи

Дали сметате дека жените се рамноправни со мажите?

View Results

Loading ... Loading ...
Проекти

Изработени проекти

Погледнете ја листата на изработени проекти кои ги имаме завршено во текот на работењето на организацијата.

Приклучи се

Придонеси за подобрување на нашите програми!

Нашиот тим

Врвен тим на професионалци кои се спремни за помош

woman-silhouette-icon-23

Даниела ПАНЕВА

Претседателка на Организација на жените на Општина Свети Николе
woman-silhouette-icon-23

Јасмина ТРАЈЧЕВА

Координаторка на извршна канцеларија
woman-silhouette-icon-23

Александра ТОДЕВСКА

Финансиска соработничка

Нашиот тим е секогаш на располагање за било каква консултација и помош на секого што му е потребна.

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен