Проект: Не си сам/а – канцеларија за бесплатна правна помош и психосоцијална поддршка

  • Почетна
  • Проекти
  • Проект: Не си сам/а – канцеларија за бесплатна правна помош и психосоцијална поддршка

Не си сам/а – канцеларија за бесплатна правна помош и психосоцијална поддршка

pexels-sora-shimazaki-5669619

Времетраење: 01.10.2020 – 30.09.2021  

Локација: Општина Свети Николе/Вардарски Плански Регион

Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе

Главна цел: Придонес кон овозможување полесен пристап до правна и психосоцијална помош и поддршка за маргинализираните лица и заедници преку ефективно спроведување на Законот за бесплатна правна помош

Специфични цел 1: Да се приближи Законот за бесплатна правна помош до различни целни групи и институции

Специфична цел 2: Да се воспостави услуга за бесплатна правна и психолошка помош и поддршка за маргинализирани лица и лица во социјален ризик во општина Свети Николе

Активности:

  • Реализација на информативна кампања за Законот за бесплатна правна помош и давање психо-социјална поддршка;
  • Воспоставување на внатрешен систем за обезбедување бесплатна правна и психо-социјална помош и поддршка во ОЖОСВН
  • Регистрација на OЖОСВН за обезбедување примарна правна помош и поддршка на маргинализираните лица и заедници
  • Завршен настан

Буџет: 10.000 ЕУР

Проектот е регрантиран од Коалиција Маргини и Фондација жена за жена, а финансиран од Европската Унија

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен