ОЖООЖООЖО
+389 32 444 620
Свети Николе, Македонија

Проект: Заедно да го победиме ракот и придонесеме за поквалитетен живот на групата за самопомош 2

  • Почетна
  • Проекти
  • Проект: Заедно да го победиме ракот и придонесеме за поквалитетен живот на групата за самопомош 2

Заедно да го победиме ракот и придонесеме за поквалитетен живот на групата за самопомош 2

pexels-ave-calvar-martinez-5072316

Времетраење: 01.01.2018 – 31.12.2018  

Локација:  Свети Николе

Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе

Главна цел: Цел на проектот е зајакнување на самодовербата на жените заболени и лекувани од малигни заболувања, за полесно надминување на последиците од болеста преку давање на соодветна стручна психосоцијална помош и поддршка и рекреација.

Активности:

  • Работилници фасилитирани од доктор, психолог и тренер по зумба и рекреативни активности
  • Хуманитарен Велигденски штанд
  • Набавка на медицински градници
  • Едукативна трибина на тема „Фактори и причини кои доведуваат до малигно заболување и начини за полесно соочување со болеста“

Буџет:  150.000 МКД

Проектот е финансиран од Локална самоуправа на општина Свети Николе

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен