ОЖООЖООЖО
+389 32 444 620
Свети Николе, Македонија

Проект: Виктори декорации

Виктори декорации

pexels-spemone-234196

Времетраење: 15.11.2017 – 28.02.2019  

Локација:  Свети Николе

Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе

Главна цел: Виктори декорации е социјално претпријатие и истото работи како декоративен и

креативен центар за изработка на различни видови на декорации и украси, примарно

за детски родендени, но и други видови на прослави, а прибраните средства се наменети за континуирана работа на групата за самопомош на жени заболени и лекувани од малигни заболувања давајќи им психосоцијална помош и поддршка, набавка на медицински помагала, градни протези, перики, турбани, како и финансиска поддршка за лекови и патни трошоци за терапии.

Буџет: 6.170 ЕУР

Проектот е регрантиран од Центар за истражување и креирање политики, а финансиран од Европската Унија

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен