Организација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети Николе
+389 32 444 620
Свети Николе, Македонија

Проект: Заедно да го победиме ракот и придонесеме за поквалитетен живот на групата за самопомош 3

  • Почетна
  • Проекти
  • Проект: Заедно да го победиме ракот и придонесеме за поквалитетен живот на групата за самопомош 3

Заедно да го победиме ракот и придонесеме за поквалитетен живот на групата за самопомош 3

pexels-anna-shvets-3900468

Времетраење: 01.01.2019 – 31.12.2019  

Локација:  Свети Николе

Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе

Главна цел: Зајакната самодовербата на жените од групата за самопомош за полесно надминување на последиците од малигната болест преку давање на соодветна стручна психосоцијална помош, вежби и поддршка

Активности:

  • Едукативни и терапевтски работилници водени од докторка и психолог на различни теми
  • Работилници со физички и рекреативни вежби водени од професорки по физичка култура
  • Хуманитарен Велигденски штанд
  • Јавна трибина на тема „Нови начини на дијагностицирање на рак на дојка“

Буџет: 150.000 МКД

Проектот е финансиран од Локална самоуправа на општина Свети Николе

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен