ОЖООЖООЖО
+389 32 444 620
Свети Николе, Македонија

Проект: Мрдни со прст 2 – Граѓаните се вклучуваат и застапуваат во Свети Николе, Лозово, Штип

  • Почетна
  • Проекти
  • Проект: Мрдни со прст 2 – Граѓаните се вклучуваат и застапуваат во Свети Николе, Лозово, Штип

Мрдни со прст 2 – Граѓаните се вклучуваат и застапуваат во Свети Николе, Лозово, Штип

pexels-dio-hasbi-saniskoro-3280130

Времетраење: 01.12.2018 – 31.05.2019  

Локација:  Свети Николе, Лозово, Штип

Имплементатор: Организација на жените на општина Свети Николе

Главна цел: Подигање на јавната свест за различните можности за општествени промени кои се во доменот на секој поединец, како и генерирање на идеи за поддршка и придонес кон специфични активности во рамките на заедницата во кои граѓаните можат да се вклучат поединечно, но и колективно.

Активности:

  • Сет активности за штетното влијание на електричниот и електронскиот отпад во Свети Николе и Лозово
  • Маалски/локални акции во Свети Николе, Лозово и Штип
  • Кампања за младински културен центар

Буџет: 1.485.504 МКД

Проектот е финансиран од AECOM International Development

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен