Организација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети Николе
+389 32 444 620
Свети Николе, Македонија

Комплекс вежби за корекција и превенција на групата за самопомош

  • Почетна
  • ОЖО
  • Комплекс вежби за корекција и превенција на групата за самопомош

На 16 мај во Сала на ООУ„Гоце Делчев“ се одржа рекреативна работилница со физички вежби наменета за жените заболени и лекувани од рак на дојка. Едукаторка на оваа работилница беше Тања М. Ангеловска, наставник по физичко и здравствено образование.

Целта на оваа работилница е вежбите да служат за подигање на нивото на моторните и функционалните способности и со нив да придонесат за развој на силата на рацете и рамениот појас, нозете, стомакот и грбот. Самите вежби ги мотивираа жените од групата да ја пронајдат моќта во себе и како самостојно да ја одржуваат моториката на своето тело.

Проектот „Продолжуваме заедно во борба против ракот на дојка“ е финансиски поддржан од Локална самоуправа Свети Николе.

 

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен