Организација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети Николе
+389 32 444 620
Свети Николе, Македонија

Месец: м.г

Само едуцирани жени градат јаки заедници

На 17, 23 и 25  ноември, ОЖОСВН реализираше едукативни еднодневни работилници за женскиот активизам и учеството во локалната политика и процесот на донесување одлуки за жени од руралните средини Иванковци […]
Повеќе детали

19 ноември: Меѓународен ден на мажите во склоп на Моември – месецот на мажите

Ноември, или „Моември“ е месец посветен на мажите. Кампањата по повод „Movember“ ги мотивира мажите да ги пуштат своите бркови да раснат во тек на месец ноември, како мотивација за […]
Повеќе детали

Одржани работилници за креирање на Програма за работа на неформалната локална мрежа за родова еднаквост

На 4 и 11 ноември 2021 година, од 13 до 18 часот беа одржани работилници за креирање на Програма за работа на неформалната локална мрежа за родова еднаквост. На работилниците, […]
Повеќе детали

Меѓународен ден на подигање на свесноста за стресот

Првата среда од месец ноември секоја година е резервирана за одбележување на Меѓународниот ден на подигање на свесноста за стресот. Овој ден го втемелила Меѓународната заедница за справување со стресот […]
Повеќе детали

Промоција на канцеларијата за бесплатна правна помош и психо-социјална поддршка

На 22 октомври 2021 година се одржа промоција на канцеларијата за бесплатна правна помош (БПП) и психо-социјална поддршка (ПСП) при Организација на жените на Општина Свети Николе. На промо-штанд поставен […]
Повеќе детали

Одржана трибина на тема: „Од инстаграм филтри и тик-ток видеа до училишните клупи“

„Од инстаграм филтри и тик-ток видеа до училишните клупи“ е насловот на работилницата што се одржа на 1 ноември, 2021 година со почеток од 12:00 часот во големата сала при […]
Повеќе детали

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен