ОЖО

Реализирана иницијатива покрената од жените во с.Горобинци

Жените од с.Горобинци изминатите години беа дел од работилниците на ОЖОСВН каде научија за своите права и како истите да ги застапуваат пред локалните власти. Како резултат на барањата на […]
Повеќе детали

Продолжува соработката со Верица Пуздерлиска Греуртер и во тековната година

ОЖОСВН од 2020 година воспостави соработка со наша иселеничка во Швајцарија. Целта на оваа соработка е да се придонесе кон економско јакнење на жени кои изработуваат рачни изработки и можност […]
Повеќе детали

Вежби за жени со рак на дојките-2

На 07.09.2022 од 18:30ч на градски стадион Свети Николе се одржа работилница од страна на физиотерапевтката Марија Таушанова Стеванова. Целта на оваа работилница е рехабилитацијата кај жени оперирани од рак […]
Повеќе детали

Тренинг за диверзификација на извори на финансирање и самоодржливост на ОЖОСВН

Во периодот од 2 до 4 септември 2022, беше одржан тренинг за диверзификација на извори на финансирање и самоодржливост на ОЖОСВН. На работилницата беа присутни членовите на извршната канцеларија, членови […]
Повеќе детали

Исхрана на заболените од карцином на репродуктивните органи

На 17.08.2022 од 19ч. во големата сала на локална самоуправа на Општина Свети Николе се одржа работилница на тема „Исхрана на заболените од карцином на репродуктивните органи“. Модераторка на оваа […]
Повеќе детали

Интернационален ден на младите

За да се постигнат целите за одржлив развој, светот треба да го искористи целосниот потенцијал на сите генерации. Солидарноста меѓу генерациите е клучна за одржливиот развој. Мора да соработуваме за […]
Повеќе детали

Работилници на теми „Јас и другите, поле за подобрување“ и „Самопочитување“

Во текот на месец јули беа одржани две работилници за членките на групата за самопомош на жени заболени и лекувани од малигни болести. На 13.07.2022 од 18ч. во големата сала […]
Повеќе детали

Граѓански форум за генерирање на идеи и поставување на приоритети за работа на Локалниот економско социјален совет на општина Свети Николе

Организација на жените на општина Свети Николе во соработка со Општина Свети Николе, на 28 јуни 2022 година, реализираа Граѓански форум за генерирање на идеи и поставување на приоритети за […]
Повеќе детали

Извештај во сенка за имплементацијата на Конвенцијата на Советот на Европа за превенција и борба против насилството врз жени и семејното насилство во Северна Македонија

Овој извештај е подготвен од дел од членовите на Платформата за родова еднаквост. Платформата за родова еднаквост е основана во 2014 година како неформална платформа на граѓански организации кои работат […]
Повеќе детали

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен