Месец: м.г

Работилница „Лажни вести во медиумите“

ОЖОСВН како партнерска организација на Локална Акциона Група (ЛАГ) Vallis Colapis од Карловац, Хрватска беше дел од проектот „Читај, Анализирај, Критизирај, Размисли – Реагирај“, каде наши млади волонтери во текот […]
Повеќе детали

Преку Локален економско социјален совет до социјален дијалог

Според Меѓународната организација на трудот, социјалниот дијалог се дефинира како: „сите видови преговори и консултации, како и размената на информации помеѓу претставниците на владата, работодавачите и работниците во врска со […]
Повеќе детали

Жените од руралните средини се едуцираат за Родово-базирано насилство

На 05.05 и на 17.05 се одржаа работилници на тема Родово-базирано насилство, во с.Корешница (Демир Капија) и с.Горобинци (Свети Николе). Овие работилници беа фасцилитирани од Даниела Панева – правна советничка […]
Повеќе детали

Родово одговорни локални политики во општина Пробиштип

Со цел да се придонесе кон градење на интегративни родово сензитивни локални програми на општина Пробиштип, во наредните неколку месеци, ОЖОСВН ќе реализира низа активности. Со цел воспоставување соработка, подобра […]
Повеќе детали

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен