Новости

Последен форум „Биди активна за родово еднакво општество“

ОЖОСВН, на 13.09.2023 во Пробиштип го оддржа десеттиот и последен форум „Биди активна за родово еднакво општество“, кои се оддржаа во изминатата година и половина во 10 општини од  Источниот […]
Повеќе детали

Продолжуваме со едукација за ментално и физичко здравје во руралните средини

На 15.08.2023 и 31.08.2023, во подрачното училиште во село Горобинци се одржаа работилници на теми „Превенција од карцином на дојка“ и „Стрес и релаксација“. Работилниците беа водени од Гордана Митева, лекар […]
Повеќе детали

Вежби за релаксирање на мускулите на градите

На 09.08.2023 се одржа работилница со вежби за релаксирање на мускулите на градите, наменета за членките на групата за самопомош на жени заболени и лекувани од малигни болести.Работилницата ја водеше […]
Повеќе детали

Работна средба во рамки на проектот „Низ женски леќи“

Денес во кабинетот на градоначалникот на општина Пробиштип беше одржана работна средба од информативен карактер а во рамки на проектот „Низ женски леќи“. На средбата беа присутни градоначалникот Драган Анастасов, […]
Повеќе детали

Реализирана локална акција произлезена од младите од нашата општина

Во последната недела на месец јуни реализиравме локална младинска акција произлезена од младите. Младите во периодот од 08.05.2023 до 17.05.2023 година имаа можност преку јавен повик да поднесат барање и […]
Повеќе детали

Вежби за превенција во сите фази на постболничкото лекување

На 27.06. се одржа работилница со вежби за превенција во сите фази на постболничкото лекување. Работилницата ја водеше физиотерапевтката Марија Стефанова Таушанова. Целта на оваа работилница беше да им помогне […]
Повеќе детали

ЈАВЕН ПОВИК: ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЖЕНИТЕ НА ОПШТИНА СВЕТИ НИКОЛЕ ИМА ПОТРЕБА ОД ПРАКТИКАНТ/КА

ЈАВЕН ПОВИК: ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЖЕНИТЕ НА ОПШТИНА СВЕТИ НИКОЛЕ ИМА ПОТРЕБА ОД ПРАКТИКАНТ/КА Организација на жените на општина Свети Николе објавува ЈАВЕН ПОВИК за практиканство   Согласно со активните мерки […]
Повеќе детали

Реакција на Платформа за родова еднаквост: Функцијата градоначалник на општината не е да прави поделби во граѓанското општество на „послушни“ и „непослушни“ организации, туку да работи за доброто на сите граѓани

Ние, долупотпишаните членки на Платформата за родова еднаквост, сме згрозени од последната заканувачка реторика на градоначалникот на Општина Струмица, Костадин Костадинов, кон граѓанските организации кои не се согласуваат со неговото […]
Повеќе детали

Предизвици и избори: Емоционална благосостојба на жените

На 14.06 се одржа настан на тема „Предизвици и избори: Емоционална благосостојба на жените“. Фасилитаторка на овој настан беше психолог и тренер за арт терапија Цветанка Бурзевска, а модераторка м-р […]
Повеќе детали

Регионално јакнење за унапредени услуги кон маргинализираните заедници – втора регионална средба за вмрежување

На 13.06 се одржа втората регионална средба за вмрежување „Регионално јакнење за унапредени услуги кон маргинализираните заедници“, на која присуствуваа претставници од релевантни институции од општините Велес, Кавадарци, Неготино, Демир […]
Повеќе детали

Зголемен крвен притисок

На 07.06, во рамки на здравствената програма, се одржа работилница на тема „Зголемен крвен притисок”. Работилницата ја водеше Гордана Митева, примариус специјалист доктор по семејна медицина. Целта на оваа работилница […]
Повеќе детали

Да креираме Програма за млади на општина Свети Николе според нивните потреби

На 26.05 се одржа работилница за „Подобрување и унапредување на Програма за спорт и млади на општина Свети Николе”. Фасилитаторка на работилницата беше Драгана Митровиќ. Главна цел на работилницата беше […]
Повеќе детали

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен