Организација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети Николе
+389 32 444 620
Свети Николе, Македонија

Година: 2021

Онлајн-настан: „НЕ СИ САМ/А – Канцеларија за бесплатна правна помош и психо-социјална поддршка“

На 16.09.2021 година, со почеток од 18 часот, на платформата ZOOM се одржа онлајн-настан со наслов „НЕ СИ САМ/А – Канцеларија за бесплатна правна помош и психо-социјална поддршка“. Настанот имаше […]
Повеќе детали

Разлики помеѓу психолог, психијатар и психотерапевт

Најчеста предрасуда меѓу луѓето во нашата земја е дека поимите: „психолог“, „психијатар“ и „психотерапевт“ се всушност синоними, односно, дека се работи за еден ист вид занимање кое има различни називи, […]
Повеќе детали

Комплекс вежби за превенција и корекција на телото

Физичка активност е било која телесна активност која што ја зголемува и одржува физичката форма, општото здравје и добросостојба кај човекот. Таа се практикува од различни причини: зајакнување на мускулите […]
Повеќе детали

Дводневен тренинг за стекнување знаења и вештини за родова интеграција

Како дел од проектните активности за поголема видливост и работа на неформалното локално тело за родова еднаквост, а со цел градење на родово-сензитивна општина каде жените и девојките ќе бидат […]
Повеќе детали

Ден за подигање на свеста за пост-трауматско стресно нарушување (ПТСН)

    „После траумата, светот го доживуваме со изменет нервен систем. Енергијата на личноста тогаш станува хипер-фокусирана на поттиснување на внатрешниот хаос, по цена на спонтана вклученост во сопствениот живот.“ […]
Повеќе детали

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен