Организација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети Николе
+389 32 444 620
Свети Николе, Македонија

Месец: ноември 2022

„Биди активна за родово еднакво општество!“ – форум реализиран во Виница

ОЖОСВН, на 25 ноември, одржа форум за млади девојки од Виница – за да ги запознаеме поблиску со женските човекови права, родовата еднаквост и како да станат активни општествени чинители […]
Повеќе детали

Влијание на емоциите врз внатрешните органи

На 23.11.2022 година со почеток во 18:30 часот ОЖОСВН реализираше работилница со групата за самопомош. Работилницата ја водеше Гордана Митева – Специјалист доктор по семејна медицина. Целта на оваа работилница […]
Повеќе детали

Меѓународен ден за елиминација на насилството врз жените

16 дена активизам против родово базирано насилство е годишна меѓународна кампања која започнува на 25 ноември – Меѓународен ден за елиминација на насилството врз жените и трае до 10 декември […]
Повеќе детали

Продолжуваат форумите за млади девојки „Биди активна за родово еднакво општество!“

ОЖОСВН, на 18 ноември, во големата сала на општина Свети Николе, одржа форум за млади девојки од средно училиште за да ги запознаеме поблиску со женските човекови права, родовата еднаквост […]
Повеќе детали

Вежби со групата за самопомош

На 15.11.2022 година со почеток во 18:30 часот ОЖОСВН реализираше работилница со групата за самопомош. Работилницата ја водеше физиотерапевтка Марија Таушанова Стеванова. Целта на оваа работилница е да им посочи […]
Повеќе детали

Млади медиуми

Во рамките на проектот „Млади Медиуми“, спроведуван од страна на Коалиција на младински организации СЕГА во соработка со Радио МОФ и УГД ФМ Универзитетско радио, а поддржан од страна на […]
Повеќе детали

Мовембер

„Мовембер“ има за цел да  поттикне разговор и да ја зголеми свеста за ракот на простата, но исто така, е фокусиран и на ракот на тестисите и проблемите со менталното […]
Повеќе детали

Стекнување знаења и вештини за унапредување на локалните политики од родова перспектива

На 26.10 и 02.11. се одржаа две еднодневни работилници за стекнување знаења и вештини за унапредување на локалните политики од родова перспектива на која што присуствуваа членки на мрежа НИКА, […]
Повеќе детали

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен