Организација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети Николе
+389 32 444 620
Свети Николе, Македонија

Месец: м.г

Здравјето на мозокот и целосното здравје-Нашиот чудесен мозок

На 29.09.2022 од 18:30ч во големата сала на Општина Свети Николе се одржа работилница од страна на психологот Емина Петкова. Целта на оваа работилница беше, учесничките да осознаат што се […]
Повеќе детали

Платформа за родова еднаквост: Правото на здравје значи и пристап до легален абортус – и не смее да трпи поради економската криза

28 септември 2022 година – Родово праведно општество во кое абортусот ќе биде безбеден, легален и пристапен за сите жени, без стигма и дискриминација – ова е барањето што денес, […]
Повеќе детали

Реализирана иницијатива покрената од жените во с.Горобинци

Жените од с.Горобинци изминатите години беа дел од работилниците на ОЖОСВН каде научија за своите права и како истите да ги застапуваат пред локалните власти. Како резултат на барањата на […]
Повеќе детали

Продолжува соработката со Верица Пуздерлиска Греуртер и во тековната година

ОЖОСВН од 2020 година воспостави соработка со наша иселеничка во Швајцарија. Целта на оваа соработка е да се придонесе кон економско јакнење на жени кои изработуваат рачни изработки и можност […]
Повеќе детали

Вежби за жени со рак на дојките-2

На 07.09.2022 од 18:30ч на градски стадион Свети Николе се одржа работилница од страна на физиотерапевтката Марија Таушанова Стеванова. Целта на оваа работилница е рехабилитацијата кај жени оперирани од рак […]
Повеќе детали

Тренинг за диверзификација на извори на финансирање и самоодржливост на ОЖОСВН

Во периодот од 2 до 4 септември 2022, беше одржан тренинг за диверзификација на извори на финансирање и самоодржливост на ОЖОСВН. На работилницата беа присутни членовите на извршната канцеларија, членови […]
Повеќе детали

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен