Година: Г

Родово-базирано насилство и предизвиците во рурална средина

На 22 декември се одржа трибина во с.Ерџелија на тема Родово-базирано насилство. Трибината беше водена од Даниела Панева и на истата учествуваа 20 жени и девојки. Жените на самата трибина […]
Повеќе детали

Ајде да зборуваме за љубовта, љубов кон себе, љубов кон другите

На 06.12.2022 година со почеток во 18:30 часот ОЖОСВН реализираше работилница со групата за самопомош. Работилницата ја водеше психотерапевтката Елисавета Секуловска. Целта на оваа работилница беше учесничките да ја пронајдат, […]
Повеќе детали

Женска солидарност во политиката

На 13 декември во големата сала на општина Свети Николе се одржа трибина на тема “Женска солидарност во политиката”. На трибината присуствуваа жени од различни политички партии. Модераторка на работилницата […]
Повеќе детали

Родово-базирано и врсничко насилство

На 9 декември се одржа трибина на тема „Родово-базирано и врсничко насилство“ и на истата присуствуваа ученици од средното училиште „Кочо Рацин“. Фасилитаторка на трибината беше претседателката на ОЖОСВН – […]
Повеќе детали

Жените од с.Иванковци се едуцираат за Родово-базирано насилство

На 07 декември се одржа третата од трите предвидени работилници во рурални средини на тема Родово-базирано насилство. Овој пат, работилницата беше во с.Иванковци (Велес), фасцилитирана од Даниела Панева и на […]
Повеќе детали

Родово базирано насилство и институционално постапување

На 7 декември се одржа трибина на тема „Родово базирано насилство и институционално постапување“. Фасилитаторка на трибината беше претседателката на ОЖОСВН – Даниела Панева. На трибината беа присутни претставици од […]
Повеќе детали

„Биди активна за родово еднакво општество!“ – форум реализиран во Кавадарци

ОЖОСВН, на 2 декември, одржа форум за млади девојки од Кавадарци – за да ги запознаеме поблиску со женските човекови права, родовата еднаквост и како да станат активни општествени чинители […]
Повеќе детали

Организација на жените на општина Свети Николе АНГАЖИРА Лице за анализа на локални документи и политики за млади

Организација на жените на општина Свети Николе АНГАЖИРА Лице за анализа на локални документи и политики за млади   ОГЛАС ЗА АНГАЖМАН ВО Организација на жените на општина Свети Николе […]
Повеќе детали

„Биди активна за родово еднакво општество!“ – форум реализиран во Виница

ОЖОСВН, на 25 ноември, одржа форум за млади девојки од Виница – за да ги запознаеме поблиску со женските човекови права, родовата еднаквост и како да станат активни општествени чинители […]
Повеќе детали

Влијание на емоциите врз внатрешните органи

На 23.11.2022 година со почеток во 18:30 часот ОЖОСВН реализираше работилница со групата за самопомош. Работилницата ја водеше Гордана Митева – Специјалист доктор по семејна медицина. Целта на оваа работилница […]
Повеќе детали

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен