Организација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети Николе
+389 32 444 620
Свети Николе, Македонија

Месец: м.г

Подготвена анализа од истражувањето за потребите на жртвите на семејното/родово-базирано насилство во општина Свети Николе

ОЖОСВН во рамките на проектот „Институционалиризање на квалитетни услуги за рехабилитација и интеграција на жртви од насилство“ финансиран од Австриската агенција за развој (АДА) со средства на Австриската развојна соработка, […]
Повеќе детали

Кандидатите за градоначалници на општина Свети Николе одржаа средби со ОЖОСВН

Во просториите на Организација на жените на општина Свети Николе, за време на предизборната кампања за Локалните избори 2021, тројцата кандидати за градоначалници на општина Свети Николе остварија индивидуални средби […]
Повеќе детали

10-ти октомври: светски ден на менталното здравје

Менталното здравје вклучува емоционална, психолошка и социјална добросостојба. Влијае на тоа како мислиме, се чувствуваме и се однесуваме. Исто така, го одредува и тоа како се справуваме со стресот, како […]
Повеќе детали

Организирана дводневна работилница за креирање на Правилник за функционирање на неформалната локална група за родова еднаквост

ОЖОСВН организираше дводневна работилница за креирање на Правилник за функционирање на неформалната локална група за родова еднаквост. Работилниците се одржаа на 23 и 30 септември, од 12 до 18 часот. […]
Повеќе детали

Меѓународен ден на ненасилство – 2ри октомври

Меѓународниот ден на ненасилство се одбележува на  роденденот на Махатма Ганди, водач на индиското движење за независност и пионер во филозофијата и стратегијата за ненасилство. Тој смета дека “Ненасилството е […]
Повеќе детали

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен