Месец: м.г

Работилница со членките на групата за самопомош на жени заболени и лекувани од малигни болести на тема „Доверба“

На 22 декември 2021 година во големата сала на локална смоуправа на Општина  Свети Николе се оддржа двочасовна работилница на тема – Доверба – водена од др.Гордана Митева – специјалист […]
Повеќе детали

Јавна трибина за промоција на Анализа од истражување за потребите на жртвите на семејно и родово базирано насилство

На 17 декември во големата сала на општина Свети Николе, се одржа јавна трибина за промоција на Анализата од истражувањето за потребите и проблемите на жртвите на семејно/родово базирано насилство […]
Повеќе детали

Советниците од општина Свети Николе во поддршка на жените – жртви на насилство

Во периодот од 25 ноември до 10 декември, за време на меѓународната кампања „16 дена активизам за борба против родово базирано насилство“, ОЖОСВН реализираше три работни средби со советниците при […]
Повеќе детали

Нема оправдување – заедно против насилството врз жени и девојчиња

Во рамки на кампањата „16 дена активизам против родово базирано насилство“, на 2 декември 2021 година, со почеток во 17:00 часот во Големата сала во општинската зграда во Свети Николе, […]
Повеќе детали

Дискусија: Локално учество на жените од општина Свети Николе во креирање на локални политики

Организација на жените на општина Свети Николе како членка на Националниот младински совет на Македонија на 10 декември реализираше двочасовна локална таун-хал дискусија со девојки и млади жени од општина […]
Повеќе детали

Жените од руралните средини се дел од заедницата!

Во првата половина од декември, претставнички на жените од руралните средини Иванковци, Корешница и Горобинци, заедно со тим од ОЖОСВН, остварија средби со градоначалниците и релевантни претставници од таргетираните општини, […]
Повеќе детали

Емоционална и телесна свесност со употреба на мајндфулнес техника: Преглед на телото

На 07 декември 2021 година во големата сала на локална смоуправа на Општина Свети Николе, психологот психотерапевтка Елисавета Секуловска оддржа двочасовна работилница за членките на групата за самопомош на жени […]
Повеќе детали

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен