Ајде да зборуваме за љубовта, љубов кон себе, љубов кон другите

  • Почетна
  • Новости
  • Ајде да зборуваме за љубовта, љубов кон себе, љубов кон другите

На 06.12.2022 година со почеток во 18:30 часот ОЖОСВН реализираше работилница со групата за самопомош. Работилницата ја водеше психотерапевтката Елисавета Секуловска.

Целта на оваа работилница беше учесничките да ја пронајдат, разбудат и да ја доживеат во себе љубовта како сложена емоција.

На учесничките им беа објаснет поимите: емоции-примарни и секундарни, чувства и расположенија. Беа користени и илустративни картички за да се објасни љубовта како сложена емоција и љубовта во различни ситуации.

Оваа активност е дел од проектот „Продолжуваме заедно во борба против ракот на дојка“, финансиски подржан од Локална самоуправа Свети Николе.

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен