Работилница на тема „Грижи се за себе”

На 27.02.2024 година со почеток од 17:30 часот, во просториите на малата сала на локалната самоуправа на општина Свети Николе се реализираше едукативна работилница со членките на групата за самопомош (група жени заболени и лекувани од карцином на дојка и матка).

Едукаторка на работилницата беше Емина Петкова, психолог.

Целта на оваа работилница е да се постават граници во односите со другите, да не бидеме “угодувачи” на луѓето со занемарување на сопствените потреби, свесност за своите потреби, грижа за базичните потреби и дозвола на себеси за одмор.

Грижата за себе е нешто што можете да го практикувате секој ден. Може да му помогне на вашиот личен раст и патот кон емоционалното здравје.

Оваа активност е дел од проектот „Заедно да превенираме и се бориме против ракот на дојка“. Финансиски поддржан од Локална самоуправа на општина Свети Николе.

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен