Работилница: Твој е изборот дали ќе бидеш тивка или гласна – Виница

  • Почетна
  • Новости
  • Работилница: Твој е изборот дали ќе бидеш тивка или гласна – Виница

Ана и Ивана од Виница кои беа дел од тренингот „Твој е изборот дали ќе бидеш тивка или гласна“ во Струмица на 18.12 пред младите од Виница креативно, преку форум театар зборуваа за важноста од младинскиот активизам во своите заедници. 

Публиката активно учествуваше во активноста и споделуваше идеи. Браво за младите од Виница кој го искористија форум театарот како начин за да зборуваат за важни теми како младинскиот активизам.

Кога знаењата се споделени со врсниците влијанието е уште позначајно.

Оваа активност е дел од проектот „Јаки жени, ја јакнат заедницата 2“ финансиски поддржан од Фондација Kvinna Till Kvinna, Шведска.

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен