Вежби за жени со рак на дојките

 

На 23 јуни во 19  часот во салата на ООУ „Гоце Делчев“ се одржа работилница од страна на физиотерапевтката Марија Таушанова Стеванова.

Целта на оваа работилница беше освестување на жените оперирарани од карцином на дојка веднаш да започнат со вежби соодветни за нив.

Вежбите се за превенција од појава на лимфоедема во градниот кош, потпора на правилно држење на телото, со тоа и намалување на болката, слободно движење на градниот кош и правилно дишење.

Проектот „Продолжуваме заедно во борба против ракот на дојка“ е финансиски поддржан од Локална самоуправа Свети Николе.

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен