Исхрана на заболените од карцином на репродуктивните органи

  • Почетна
  • ОЖО
  • Исхрана на заболените од карцином на репродуктивните органи

На 17.08.2022 од 19ч. во големата сала на локална самоуправа на Општина Свети Николе се одржа работилница на тема „Исхрана на заболените од карцином на репродуктивните органи“. Модераторка на оваа работилница беше Специјалист доктор по семејна медицина Гордана Митева.

Целта на оваа работилница беше учесниците да осознаат како правилно да се хранат за да можат побрзо да закрепнат од терапиите што ги примаат, а воедно и да не овозможат повторно појавување на карциномни клетки во организмот.

Проектот „Продолжуваме заедно во борба против ракот на дојка“ е финансиски поддржан од Локална самоуправа Свети Николе.

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен