Подобрување на дигестивното здравје

На 23.11.2023 се одржа работилница во малата сала на локалната самоуправа на општина Свети Николе. Работилницата беше водена од примариус специјалист доктор по семејна медицина Гордана Митева.

Целта на оваа работилница  беше жените да добијат практични совети за спречување и управување со дигестивни проблеми преку промени во животниот стил. Разговаравме за важноста на здравиот живот стил во справувањето со овие проблеми.

Оваа активност е дел од проектот „Заедно да превенираме и се бориме против ракот на дојка“. Финансиски поддржан од Локална самоуправа на општина Свети Николе.

 

 

 

 

 

 

 

 

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен