Повик за учество за тренинг за млади во Хрватска

ОЖОСВН е дел од проектот „HERO2“ кој е изграден на истите потреби на организациите учеснички, што е да се унапредат компетенциите на младинските работници во областа на човековите права и едукација за човекови права.

Овој проект има за цел:

*да им обезбеди на младинските работници алатки и ресурси преку кои ќе знаат и се суштински за нив во процесот на критичко размислување за вредностите што ги промовираме;

*идентификуваат и препознаваат клучните чинители во областа на човековите права и едукација за човековите права;

*ги препознаваат ризиците и заканите поврзани со вредностите на човековите права и развиваат стратегии за минимизирање на овие.

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ТРЕНИНГОТ: 11 април (вторник) – 19 април (среда)

Пријави се на линкот:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFwii59Cdl0sxnW-iZKEKAhPXhkUgeeo6GfSQfJ4RDrCv5EA/viewform

Во прилог имате ПДФ документ со сите потребни информации.

HERO2 infopack

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен