Светски ден за борба против ракот

04 февруари 2024 е Светскиот ден за борба против ракот
Не се чувствувајте дека сте сами во битката. Сите сме подеднакво важни. Можете да направите работи кои ќе го намалат ризикот од заболување од рак.
Нашите активности можат да имаат безброј форми: мотивирање на пријателите за редовни прегледи и самопрегледи, да внесуваме здрава храна и да пиеме повеќе вода.
Консултирајте се со лекар за било каква промена со вашето тело.
Колку повеќе знаеме за ракот, толку повеќе животи можеме да спасиме.
Да ја надминеме нееднаквоста во грижата за рак.
Раната детекција е клyчна, правете превентивни прегледи и самопрегледи!

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен