Организација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети Николе
+389 32 444 620
Свети Николе, Македонија

Вежби за жени со рак на дојките-2

На 07.09.2022 од 18:30ч на градски стадион Свети Николе се одржа работилница од страна на физиотерапевтката Марија Таушанова Стеванова.

Целта на оваа работилница е рехабилитацијата кај жени оперирани од рак на дојката или се во тек на хемотерапија.

Вежбите се за горен екстремитет наменети за лекувани жени од рак на дојка: слободно движење на градниот кош, правилно дишење, первенција од појава на лимфоедемата во градниот кош, правилно вежбање и одржување на рамнотежата.

Проектот „Продолжуваме заедно во борба против ракот на дојка“ е финансиски поддржан од Локална самоуправа Свети Николе.

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен