Организација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети НиколеОрганизација на жените на општина Свети Николе
+389 32 444 620
Свети Николе, Македонија

Новости

Здравјето на мозокот и целосното здравје-Нашиот чудесен мозок

На 29.09.2022 од 18:30ч во големата сала на Општина Свети Николе се одржа работилница од страна на психологот Емина Петкова. Целта на оваа работилница беше, учесничките да осознаат што се […]
Повеќе детали

Платформа за родова еднаквост: Правото на здравје значи и пристап до легален абортус – и не смее да трпи поради економската криза

28 септември 2022 година – Родово праведно општество во кое абортусот ќе биде безбеден, легален и пристапен за сите жени, без стигма и дискриминација – ова е барањето што денес, […]
Повеќе детали

19 ноември: Меѓународен ден на мажите во склоп на Моември – месецот на мажите

Ноември, или „Моември“ е месец посветен на мажите. Кампањата по повод „Movember“ ги мотивира мажите да ги пуштат своите бркови да раснат во тек на месец ноември, како мотивација за […]
Повеќе детали

Одржани работилници за креирање на Програма за работа на неформалната локална мрежа за родова еднаквост

На 4 и 11 ноември 2021 година, од 13 до 18 часот беа одржани работилници за креирање на Програма за работа на неформалната локална мрежа за родова еднаквост. На работилниците, […]
Повеќе детали

Меѓународен ден на подигање на свесноста за стресот

Првата среда од месец ноември секоја година е резервирана за одбележување на Меѓународниот ден на подигање на свесноста за стресот. Овој ден го втемелила Меѓународната заедница за справување со стресот […]
Повеќе детали

Промоција на канцеларијата за бесплатна правна помош и психо-социјална поддршка

На 22 октомври 2021 година се одржа промоција на канцеларијата за бесплатна правна помош (БПП) и психо-социјална поддршка (ПСП) при Организација на жените на Општина Свети Николе. На промо-штанд поставен […]
Повеќе детали

Одржана трибина на тема: „Од инстаграм филтри и тик-ток видеа до училишните клупи“

„Од инстаграм филтри и тик-ток видеа до училишните клупи“ е насловот на работилницата што се одржа на 1 ноември, 2021 година со почеток од 12:00 часот во големата сала при […]
Повеќе детали

Подготвена анализа од истражувањето за потребите на жртвите на семејното/родово-базирано насилство во општина Свети Николе

ОЖОСВН во рамките на проектот „Институционалиризање на квалитетни услуги за рехабилитација и интеграција на жртви од насилство“ финансиран од Австриската агенција за развој (АДА) со средства на Австриската развојна соработка, […]
Повеќе детали

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен