Година: Г

Меѓународен ден за елиминација на насилството врз жените

16 дена активизам против родово базирано насилство е годишна меѓународна кампања која започнува на 25 ноември – Меѓународен ден за елиминација на насилството врз жените и трае до 10 декември […]
Повеќе детали

Продолжуваат форумите за млади девојки „Биди активна за родово еднакво општество!“

ОЖОСВН, на 18 ноември, во големата сала на општина Свети Николе, одржа форум за млади девојки од средно училиште за да ги запознаеме поблиску со женските човекови права, родовата еднаквост […]
Повеќе детали

Вежби со групата за самопомош

На 15.11.2022 година со почеток во 18:30 часот ОЖОСВН реализираше работилница со групата за самопомош. Работилницата ја водеше физиотерапевтка Марија Таушанова Стеванова. Целта на оваа работилница е да им посочи […]
Повеќе детали

Млади медиуми

Во рамките на проектот „Млади Медиуми“, спроведуван од страна на Коалиција на младински организации СЕГА во соработка со Радио МОФ и УГД ФМ Универзитетско радио, а поддржан од страна на […]
Повеќе детали

Мовембер

„Мовембер“ има за цел да  поттикне разговор и да ја зголеми свеста за ракот на простата, но исто така, е фокусиран и на ракот на тестисите и проблемите со менталното […]
Повеќе детали

Стекнување знаења и вештини за унапредување на локалните политики од родова перспектива

На 26.10 и 02.11. се одржаа две еднодневни работилници за стекнување знаења и вештини за унапредување на локалните политики од родова перспектива на која што присуствуваа членки на мрежа НИКА, […]
Повеќе детали

Реализирана иницијатива покрената од жените во с.Иванковци

Жените од с.Иванковци изминатите години беа дел од работилниците на ОЖОСВН каде научија за своите права и како истите да ги застапуваат пред локалните власти. Како резултат на иницијативноста на […]
Повеќе детали

Меѓународен ден на руралната жена

Постигнувањето на родова еднаквост и зајакнувањето на жените не само што е вистинската работа, туку е критична состојка во борбата против екстремната сиромаштија, гладот и неухранетоста. Давањето на жените исти […]
Повеќе детали

Здравјето на мозокот и целосното здравје-Нашиот чудесен мозок

На 29.09.2022 од 18:30ч во големата сала на Општина Свети Николе се одржа работилница од страна на психологот Емина Петкова. Целта на оваа работилница беше, учесничките да осознаат што се […]
Повеќе детали

Е-билтен

Пријавете се на Е-билтенот за да ги добивате најновите информации во врска со ОЖО Свети Николе.
Затвори
Е-билтен